Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

22 februarie - ziua mondiala a cercetăȘiei Publicat la 21.02.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Brașov, 21 februarie 2014

 

 

Filiala Brașov a Organizației Naționale „Cercetașii României” sărbătorește, sâmbătă 22 februarie 2014, Ziua Mondială a Cercetășiei, alături de peste 30 de milioane de cercetași din întreaga lume!

 

La 22 februarie 1857 s-a născut Sir Robert Baden Powell, Fondatorul Mișcării Mondiale a Cercetașilor, cel care a văzut Cercetășia ca pe o mișcare educativă care promovează pacea, non-violența, unitatea, precum și protejarea mediului înconjurător. El a alcătuit un program original de educație, bazat pe joc, pe viața de tabără în aer liber, pe comuniune și prietenie.

 

În România sărbătorim Ziua Fondatorului cercetășiei în peste 30 de locații din toată țara, prin activități educative specifice Metodei Cercetășești (scout).

 

Filiala Brașov sărbătorește această activitate printr-o ceremonie de depunere a promisiunii de cercetaș, de către membri noi ai organizației, acțiune ce va avea loc la Hostel ”Piatra Craiului” din Zărnești, sâmbătă 22.02.2014, începând cu ora 16:00.

 

Maricel Maroti, președintele Filialei Brașov, a trimis cu această ocazie un mesaj tuturor cercetașilor și colaboratorilor organizației, încurajându-i să aprecieze istoria cercetășiei privind spre viitor: „De peste 100 de ani, cercetășia contribuie la crearea unei lumi mai bune, prin programe și proiecte educaționale și sociale, dedicate copiilor și tinerilor - vă invit să aducem fiecare propria contribuție pentru ”a lăsa lumea, puțin mai bună decât am găsit-o”! De asemenea, doresc să participăm la manifestările ce vor avea loc în Brașov în acest an, pentru marcarea a 20 de ani de la reînființarea organizației de cercetași din Brașov, organizație care a contribuit în această perioadă la educarea și sprijinirea a peste 10.000 de copii și tineri!”

 

 

Detalii cu privire la acest eveniment se pot obține de la:

Maricel Maroti, Tel. 0788 599 2020788 599 202, E-mail: contact@cercetasibrasov.ro


Atasamente:
cp cercetasi.pdf (0.14MB)
inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: