Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

premiile internationale pentru tineri in penitenciar Publicat la 27.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ

PREMIILE INTERNAȚIONALE PENTRU TINERI ÎN PENITENCIAR
 
 
Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) - Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” organizează în sala de festivități a Penitenciarului Codlea, în data de 29 aprilie 2010 începând cu ora 10.00, o ceremonie de recunoaștere a implicării în procesul de reintegrare socială a unor tineri deținuți din Penitenciarul Codlea.
 
Un număr de 50 de tineri privați de libertate au participat în perioada 2009-2010 la programul International Award for Young People (Premiile Internaționale pentru Tineri), un program de dezvoltare personală pentru tineri.
 
În cadrul ceremoniei care se va desfășura în data de 29 aprilie 2010, Primarul Municipiului Brașov dl. George Scripcaru va înmâna diplomele unui număr de 6 tineri privați de libertate, ca semn al recunoașterii progresului făcut de aceștia în dezvoltarea personală în perioada împlicării în program.
 
Programul International Award for Young People (Premiile Internaționale pentru Tineri) reprezintă pentru tineri un program de dezvoltare personală,  echilibrat şi non-competitiv, care cuprinde activităţi voluntare, încurajând dezvoltarea personală, perseverenţa, responsabilitatea şi încrederea în sine. Acesta se adresează tinerilor între 14 şi 25 de ani. Structura de bază a programului este constituită din 4 secţiuni principale: Serviciu în folosul comunităţii, Aventură, Aptitudini personale şi Activităţi fizice.
 
Programul are în componenţă 3 nivele:
o   Bronz – pentru tinerii cu vârste peste 14 ani
o   Argint  - pentru tinerii cu vârste peste 15 ani
o   Aur - pentru tinerii cu vârste peste 16 ani
 
Durata minimă pentru obţinerea Awardului este diferită pentru fiecare nivel în parte, astfel: bronz - minim 6 luni, argint - minim 12 luni, aur - minim 18 luni.
Participarea în cadrul programului trebuie să încurajeze tinerii să îşi exprime viziunile, să dea frâu liber imaginaţiei, să privească dincolo de propriile lor bariere şi totodată să îşi stabilească obiective pentru depăşirea propriilor limite. Provocarea programului este de a determina tinerii să facă lucrurile să se întâmple, indiferent de perioada lungă de aşteptare necesară pentru ca anumite schimbări să apară. Datorită acestui lucru, multe vieţi se schimbă, atât ale celor care participă în cadrul programului, cât şi ale celor cu care aceştia intră în contact.
  
La finalul acestui proces, un tânăr participant în cadrul programului va dobândi multe din următoarele trăsături:
  • Încredere în sine şi în forţele proprii
  • O imagine realistă şi pozitivă a propriei persoane
  • Un sentiment de responsabilitate şi încredere de sine
  • Responsabilitate faţă de cei din jur
  • Dorinţa de a încerca noi oportunităţi
  • O relaţie nouă cu comunitatea
  • Muncă în echipă
  • Comunicare
  • Oratorie
  • Cercetare
  • Aplanarea conflictelor
Proiectul ”International Award în Penitenciar” se desfăşoară în perioada 2008 – 2011 cu finanțarea The Duke of Edinburgh’s Award International Association (www.intaward.org).

 
Informaţii suplimentare:
Ioana Garcea – coordonator proiect
Tel. 0720-097840
E-mail: contact@cercetasibrasov.ro        
 
 
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, fără deosebire de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu principiile şi metoda cercetaşescă.
Scopul Cercetaşiei este de a contribui la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.
inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: